Voor zorgvragers

Hulp nodig bij het aanvragen van een Persoonsgebonden budget in het kader van de zorgverzekeringswet? Wilt u een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar om een niet-gecontracteerde zorgaanbieder in te zetten?

Voor zorgvragers

Hulp nodig bij het aanvragen van een Persoonsgebonden budget in het kader van de zorgverzekeringswet? Wilt u een machtiging aanvragen bij uw zorgverzekeraar om een niet-gecontracteerde zorgaanbieder in te zetten?

Of heeft u ondersteuning nodig bij het stellen van een indicatie in het kader van zorg in natura in de zorgverzekeringswet? Dan ben je bij Quanta Cura aan het juiste adres. Ellen van Steenveldt heeft als HBO-verpleegkundige ruime ervaring in diverse werkvelden. Wilt u informatie over de mogelijkheden waarop u zorg kunt krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Werkwijze:

U kunt zowel telefonisch (06-53868683) als per mail (info@quantacura.nl) vrijblijvend contact opnemen. Vervolgens kijk ik samen met u of ik iets voor u kan betekenen. Als dat zo is, maken we een afspraak voor een indicatiegesprek. Dit gesprek vindt bij u thuis plaats. Zo kan de thuissituatie goed beoordeeld worden, waardoor we precies weten hoeveel zorg er nodig is. Samen met u breng ik de zorgvraag in kaart en bespreken we welke zorg u nodig heeft. Dit indicatiegesprek duurt ongeveer een uur.

Informatie:

Quanta Cura zorgt na het indicatiegesprek voor een zorgplan dat volledig voldoet aan de Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende verslaglegging van de beroepsvereniging V&VN. In dit plan worden verschillende zaken besproken, bijvoorbeeld wat uw zorgvraag is, welke gezondheidsproblemen er zijn, welke zorg u nodig heeft, wat u zelf kunt doen en hoe de zorgverleners u kunnen helpen. Dit zorgplan vormt de basis voor de inzet van zorg. Het plan kan daarnaast ook gebruikt worden voor het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget. Wilt u dit aanvragen, dan kan Quanta Cura de benodigde papieren voor de aanvraag invullen.

Kosten:

De kosten van de indicatiestelling door een HBO-verpleegkundige worden vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. U betaalt hierover geen eigen risico. De factuur die u van Quanta Cura ontvangt, kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgpolis wordt deze 100% (bij een restitutiepolis) of tussen de 60%-80 % (bij een naturapolis) vergoed. Tijdens het indicatiegesprek wordt gevraagd of u een machtiging voor een eenmalige incasso wilt tekenen. Zo hoeft u zelf het factuurbedrag niet naar Quanta Cura over te maken. Dat wordt gewoon automatisch geregeld. Wel zo makkelijk.

KvK: 69543879
AGB code vpk: 41413187
AGB code MZM: 48485733
BIG: 59 05 93 69 930

Quanta Cura
Overlangelseweg 14
5357 PA Overlangel
T. 06 - 538 686 83
E. info@quantacura.nl