Selecteer een pagina

Voor mantelzorgers

Als mantelzorger wilt u de zorg voor uw naaste(n) perfect regelen. U doet er alles aan om de zorg te geven, die uw ouder, kind of familielid verdient. Er komen ontzettend veel zaken op u af en de vragen stapelen zich op.

Voor mantelzorgers

Als mantelzorger wilt u de zorg voor uw naaste(n) perfect regelen. U doet er alles aan om de zorg te geven, die uw ouder, kind of familielid verdient. Er komen ontzettend veel zaken op u af en de vragen stapelen zich op.

Eigenlijk heeft u ook helemaal geen idee van waar u nu eigenlijk allemaal recht op hebt. U krijgt het niet meer bol gewerkt naast uw werk en sociale verplichtingen. Dan schakelt u onafhankelijk mantelzorgmakelaar Ellen van Steenveldt van Quanta Cura in. Ik kan het regelwerk uit handen nemen, zodat u weer wat lucht krijgt.

Mantelzorgmakelaar:

Uit eigen ervaring weet ik dat een mantelzorger tegen ontzettend veel zaken aanloopt. Het zorgt voor een boel vragen. Ik herken de onmacht en onzekerheid die bij veel regelzaken steeds weer naar voren komen. Is het formulier wel goed ingevuld? Hebben we daar eigenlijk wel recht op? Ik zag mijn moeder er mee worstelen toen mijn vader hulpbehoevend werd; daarom ben ik de opleiding tot Mantelzorgmakelaar gaan volgen. Als onafhankelijk mantelzorgmakelaar weet ik alles over de wet- en regelgeving waarmee u te maken krijgt. Niet alleen op het gebied van zorg, maar ook op de beleidsterreinen welzijn, wonen, arbeid en recht. Daarbij gaat het niet alleen om vragen voor de zorgvrager , maar ook u als mantelzorger kan ik ondersteunen. In dat laatste geval moet u bijvoorbeeld denken aan een werkgever die moeite heeft met de situatie. Ik kan dan precies aangeven wat uw rechten zijn volgens de wet en, of uw cao.

Werkwijze en kosten :

U kunt zowel telefonisch (06-53868683) als per mail (info@quantacura.nl) vrijblijvend contact opnemen. Vervolgens kijk ik samen met u of ik iets voor u kan betekenen. Daarbij kijken we meteen naar de mogelijkheden waarop mijn werkzaamheden vergoed kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering (afhankelijk van de zorgverzekeraar), vanuit de gemeente, maar mogelijk ook vanuit de werkgever. Mijn uurtarief is 60,- euro exclusief BTW wanneer u geen vergoeding krijgt. Voor ik aan de slag ga, weet u precies wat de kosten zijn én hoe we die gaan invullen.

Mijn werkgebied is: Gemeente Land van Cuijk