Quanta Cura: Met hoeveel zorgen…

Quanta Cura betekent in het Latijn ‘met hoeveel zorgen’ – geen als het aan Ellen van Steenveldt ligt.

Zij heeft op 15 maart 2019 Quanta Cura opgericht als overkoepelende bedrijfsnaam voor alle activiteiten die ze in de zorg uitvoert.

Al ruim twintig jaar werk ik in de gezondheidszorg. Ik heb mijn opleiding HBO-V duaal aan het RadboudUmc in Nijmegen gevolgd. Daar heb ik vijftien jaar gewerkt, waarvan 12,5 jaar op de Neonatologie intensive care. Mijn carrière vervolgde ik in de ouderenzorg; als verpleegkundige, maar ook als teamleider in een zorghotel. Ondertussen heb ik de opleiding Management in de gezondheidszorg gevolgd.

Naast mijn werk ben ik ook mantelzorger voor mijn ouders. Mijn vader is al op jonge leeftijd hulpbehoevend geworden en in de loop der tijd ben ik steeds meer bij de zorg(vragen) betrokken. Je wil tenslotte dat hij de beste zorg krijgt die er mogelijk is.

De combinatie mantelzorg, werk en het hebben van een jong gezin, resulteert in 2017 in de stap om voor mezelf te beginnen. Als zelfstandig verpleegkundige merk ik dat ik met mijn ervaring ontzettend veel voor mijn cliënten kan betekenen. Aan de andere kant zie ik ook dat het veranderende zorglandschap – waarin mantelzorg een steeds grotere rol speelt – ook zorgt voor steeds meer vragen bij cliënten en hun familie. Daarom heb ik besloten om de opleiding Mantelzorgmakelaar te volgen.

Dan is de cirkel rond: ik ondersteun zorgvragers en hun naasten bij regeltaken en het inzetten van de zorg.”