Selecteer een pagina

Deze keer een verhaal uit de praktijk als onafhankelijk cli├źntondersteuner WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).
Als inwoner van een gemeente heb je recht op gratis onafhankelijke cli├źntondersteuning. Samen met mij collega bied ik deze ondersteuning in de gemeente Boxmeer onder onze maatschap OZOZ.

Een man neemt contact met mij op. Hij is vorig jaar ernstig ziek geweest door Corona. Hierdoor heeft hij zijn eigen bedrijf op moeten zeggen en zijn familie heeft de huur van zijn woning opgezegd. Na een lang revalidatie traject mocht hij het ziekenhuis verlaten. Nog steeds niet de oude, maar hij kan zich weer aardig redden. Doordat hij geen woning, werk en inkomen heeft, besluit zijn dochter om hem in huis te nemen. Meneer vraagt mijn hulp in het regelen van een uitkering. Het is duidelijk dat hij niet meer kan werken, doordat hij een eigen bedrijf had is het allemaal wat ingewikkelder.
Ik leg het contact met de gemeente en vul samen met meneer het aanvraagformulier in. Ik verzamel samen met zijn familie en boekhouder de benodigde stukken en gegevens. Ik ondersteun meneer tijdens een gesprek met de gemeente. Na een tijdje is alles rond en ontvangt meneer een bijstandsuitkering. Hiermee kan hij zijn leven weer gaan opbouwen. We kijken samen naar de mogelijkheden van een huurwoning en regelen zorg voor meneer.