Selecteer een pagina

Maart 2019 besloot ik mijn bedrijfsnaam te veranderen. Want Verpleegkundige Ellen dekte de lading niet meer met de activiteiten die ik uitvoerde. Quanta Cura; met hoeveel zorgen, werd geboren. Een nieuwe naam, een nieuwe website en veranderende functies. Inmiddels ben ik al weer een jaar aan het werk als mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner. Begin dit jaar maakte ik de keuze om te stoppen als indicatiesteller bij een organisatie. De afgelopen maanden stelde ik nog indicaties voor een persoonsgebonden budget (PGB) uit de zorgverzekeringswet voor zorgvragers.
Deze week heb ik besloten om ook hiermee te stoppen. Het past niet meer. Het stellen van een indicatie is niet meer zoals het was, het wordt de verpleegkundige niet makkelijk gemaakt door de zorgverzekeraars. 8 pagina’s invulwerk wat voelt als een verantwoording van mijn denken als HBO verpleegkundige. En waar ik enerzijds mijn cliënten informeer over de mogelijkheden van een PGB en hoe daar eventueel ook informele zorgverleners (bijvoorbeeld eigen netwerk) mee ingezet kunnen worden, moet ik anderzijds tijdens het indiceren zeggen dat het heel normaal is als je als partner bepaalde handelingen uitvoert en het werk van een verpleegkundige doet, want de zorgverzekeraar zal het niet goed gaan keuren…..Dat strookt niet met elkaar, daar kreeg ik buikpijn van. Ik haalde geen energie meer uit het werk als verpleegkundige/indicatiesteller. Dus vorig weekend heb ik de knoop doorgehakt en mijn cliënten een mail gestuurd: ik stop als verpleegkundige.

Als mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner heb ik het druk, ik vul mijn dagen, ik vind het heerlijk om thuis te werken en incidenteel een huisbezoek af te leggen. Dus deze keuze kon ik ook vrij makkelijk maken. Van Verpleegkundige Ellen naar Quanta Cura; doen wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt én waar je goed in bent; er zijn voor mijn cliënten, gaan tot het uiterste en naast ze staan!