Selecteer een pagina

In de laatste 7 maanden ben ik me nog steeds meer bewust geworden van het feit dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden binnen de wet-en regelgeving in zorglandschap.
Van een Mantelzorgmakelaar heeft men vaak al helemaal niet gehoord. De laatste tijd is deze beroepsgroep veel in het nieuws, want een Mantelzorgmakelaar kan de mantelzorgers ondersteunen in de wirwar van de wet-en regelgeving. Veel mantelzorgers én zorgvragers zijn niet op de hoogte van veel voorzieningen.

Afgelopen week ben ik door een Mantelzorgmakelaar gevraagd om een PGB (zvw) indicatie te stellen bij een cliënt van haar.
Dit was een zeer interessante casus, waarbij de hulp van de Mantelzorgmakelaar enorm gewaardeerd is. Zij heeft hen geholpen in het voorbereiden van gesprekken met de gemeente, maar ook zaken uitgezocht op het gebied van verlofregelingen. Dat is het mooie van een Mantelzorgmakelaar, die is van alle markten thuis.

Inmiddels ben ik aangekomen in de laatste periode van de opleiding. We zijn nu druk aan het oefenen met casuïstiek. Op donderdag 20 juni sluiten we ons schooljaar af met een zelf georganiseerd symposium. Op deze dag hoop ik ook mijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Dan zal ik ook mijn werkzaamheden gaan herschikken. Er zullen weer keuzes gemaakt worden. Zo blijf ik doen wat ik leuk vind en wat binnen mijn privé leven past.